Boekhouden, leuker kunnen we het niet maken, simpeler wel

Boekhouden, leuker kunnen we het niet maken, simpeler wel

Als je zelfstandig ondernemer bent, komt er veel op je af. Je wilt je product in de markt zetten of jouw diensten aan klanten leveren, maar daar blijft het niet bij. Naast je kerntaken moet je je bijvoorbeeld ook bezighouden met boekhouden. Dit is voor veel ondernemers geen favoriete bezigheid. Je kan het boekhouden en de administratie uitbesteden bij een accountantskantoor, maar met behulp van een overzichtelijk boekhoudprogramma in Excel kan je het ook zelf doen. Dit scheelt je enorm in de kosten en zo houd je zelf grip op je administratie.

Begin meteen goed met boekhouden
Boekhouden is één van de randvoorwaarden die goed op orde moet zijn om succesvol je eigen onderneming te kunnen runnen. Als je vanaf de start van je bedrijf je boekhouding goed inricht, heb je hier ook op langere termijn veel profijt van. Heb je een goed inzicht in de cijfers van je bedrijf, dan ben je beter in staat om onderbouwde besluiten te nemen. Moet je bijsturen, staan er facturen open, kan je die investering doen? Bovendien haal je uit je administratie de informatie die je nodig hebt voor je jaarlijkse aangifte van je inkomensbelasting. Ook stelt de Belastingdienst verschillende eisen aan de bedrijfsadministratie van jouw onderneming. Alle reden dus om te investeren in jouw boekhouding.

Ontdek de voordelen van een boekhouden in Excel
Met handige boekhoudsjablonen kom je als ondernemer meteen goed uit de startblokken. Je kunt bijvoorbeeld je bankafschriften importeren, zelf mutaties toevoegen en prognoses maken en daar blijft het niet bij. Met behulp van de factuursjablonen stel je heel eenvoudig zelf facturen op voor de door jouw geleverde diensten of producten. De facturen worden voor je bewaakt en is er nog niet betaald, dan gebruik je één van de standaard herinneringen. Ook offertes stel je op met behulp van een Excel-sjabloon. BTW-aangifte, uren- en kilometerregistratie; de mogelijkheden zijn eindeloos. Kom je er even niet uit maak dan gebruik van de deskundige helpdesk.

kantoor-wildemauwe

Reacties zijn gesloten.