Hoe besparen op een bestelauto verzekering afsluiten?

Hoe besparen op een bestelauto verzekering afsluiten?

Heeft u nood aan een nieuwe bestelauto? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat u best met een aantal zaken rekening zult moeten houden. Allereerst is er natuurlijk het kopen van de bestelauto op zich. Wanneer u dit heeft gedaan zult u echter meteen ook rekening moeten houden met het afsluiten van een passende verzekering. Een bestelauto verzekering afsluiten is in de praktijk mogelijk op tal van verschillende manieren. Voor menig aantal potentiële verzekeringnemers geldt dat ze zich niet goed bewust zijn van die verschillende mogelijkheden en al helemaal niet van welke optie nu precies het interessantst is. Geldt dat ook voor u? Lees dan snel verder en kom alles te weten over de beste bestelauto verzekering afsluiten!

            Welke bestelauto gaat u precies kopen?

Heeft u nog geen bestelauto aangekocht en bent u dus met andere woorden nog bezig met het inwinnen van de nodige informatie? In dat geval kan het interessant zijn om meteen al stil te blijven staan bij een belangrijk aandachtspunt. Veel mensen gaan namelijk eerst hun bestelauto kopen en staan pas later stil bij de verzekering die ze moeten afsluiten. Dat lijkt logisch te zijn, maar in de praktijk is hier een niet onbelangrijk nadeel aan verbonden. Deze manier van werken zal er namelijk voor zorgen dat u nooit met honderd procent zekerheid zult kunnen rekenen op de laagste kosten. Hoe komt dat precies? Zeer eenvoudig. De hoogte van de verzekeringspremie van een bestelauto verzekering is namelijk in de praktijk voor een groot deel afhankelijk van de specificaties waar deze over beschikt.

De ene bestelauto is absoluut de andere niet. Ondanks het feit dat bestelauto’s uiteraard geen sportwagens zijn betekent dit niet dat ze niet over een aanzienlijk vermogen kunnen beschikken, integendeel. Voor menig aantal bestelauto’s geldt dat ze over een meer dan degelijke motor kunnen beschikken die toch niet onaanzienlijke snelheden mogelijk maakt. Dat is interessant, want het zorgt voor een snelle afhandeling van bijvoorbeeld bestellingen die worden geplaatst, maar een motor met een groot vermogen staat in de praktijk vaak ook gelijk aan een dure verzekeringspremie. Wilt u de kostprijs van uw bedrijfsauto verzekering met andere woorden kunnen drukken? Dan is het beslist een aanrader om te kiezen voor een bestelauto die niet over bijvoorbeeld een buitensporig vermogen beschikt.

            Laat uw bestelauto niet over verzekeren

Wanneer u met de specificaties van uw bestelauto rekening heeft gehouden is het tijd geworden om een keuze te maken tussen de verschillende soorten bestelautoverzekeringen die er op de markt zijn terug te vinden. Op dit vlak is het vooral belangrijk om te voorkomen dat uw bestelauto wordt over verzekerd. Dat lijkt op het eerste zicht misschien iets wat in de praktijk niet zo vaak voorkomt, maar schijn bedriegt. Heel wat bedrijven betalen veel teveel voor hun bestelauto terwijl het ook echt wel anders kan. In ieder geval, voor een bestelauto verzekering geldt dat ze in verschillende vormen bestaat. Het gaat hierbij concreet om:

  1. De bij wet verplichte WA-verzekering voor bestelauto’s;
  2. De beperkt cascoverzekering;
  3. De volledige cascoverzekering of allrisk verzekering;

Onderling tussen deze verschillende soorten bestelauto verzekeringen is er niet alleen sprake van een verschil in polisvoorwaarden, maar uiteraard ook in kostprijs. Wilt u graag een zo voordelig mogelijke bestelauto verzekering afsluiten? Dan bent u daarvoor aangewezen op de WA-verzekering. Let wel, het gaat hierbij om een slechts beperkte verzekering die enkel en alleen tussenkomt in de schade die ten opzichte van derden wordt aangericht.

Heeft u ervoor gekozen om een gloednieuwe bestelauto te kopen? Dan is het wellicht zo dat u deze op de meest optimale wijze zult willen laten verzekeren. Het afsluiten van een zogenaamde allrisk verzekering is dan wellicht de beste keuze. Op deze manier wordt niet alleen schade als gevolg van brand, diefstal, aanrijding met een dier of joyriding gedekt, daarnaast kunt u ook aanspraak maken op een dekking voor eigen schade. De allrisk verzekering is de meest complete bestelauto verzekering op de markt, maar ook de duurste.

            Bekijk de mogelijkheden van het eigen risico

Bij het afsluiten van een bestelauto verzekering moet er altijd rekening worden gehouden met het bestaan van een bepaald eigen risico. Dit eigen risico dient door de verzekeringnemer eerst te worden betaald alvorens de verzekeraar tussen zal komen in de rest van het schadegeval. Het eigen risico wordt in eerste instantie uiteraard bepaald door de verzekeraar die de bestelauto verzekering aanbiedt. Dit gezegd hebbende is het evenwel zo dat het eigen risico niet wettelijk is vastgesteld. Dit maakt het mogelijk om ze binnen bepaalde limieten nog aan te passen aan de wensen van de verzekeringnemer. Het vrijwillig verhogen van het eigen risico op de bestelauto verzekering kan in de praktijk een direct financieel voordeel met zich meebrengen. Dit omdat de verzekeraar dan minder snel tussenkomst zal moeten verlenen. Ook het vrijwillig verhogen van het eigen risico op uw bestelauto verzekering kan er dus voor zorgen dat u een aantrekkelijke, extra besparing kunt realiseren.

Vergelijk bestelauto verzekeringen eenvoudig online!

            Let op met gesplitste verzekeringspremies

Om de impact van de kostprijs van de bestelauto verzekering op de cashflow van het bedrijf zo beperkt mogelijk te houden willen menig aantal ondernemingen er wel nog eens voor kiezen om de verzekeringspremie niet jaarlijks te betalen. Dat is mogelijk, want in de praktijk kan die premie bij het merendeel van de verzekeraars ook maandelijks, per kwartaal of per 6 maanden worden betaald. Dat lijkt in eerste instantie natuurlijk geweldig, maar er is ook een keerzijde aan de medaille verbonden. Het is namelijk in de praktijk zo dat verzekeraars wel eens durven een meerprijs aan te rekenen voor premies die niet in één keer voor een volledig jaar worden betaald. Het spreekt voor zich dat dit uw verzekering aanzienlijk duurder kan maken.

Wilt u er met andere woorden op kunnen rekenen dat u echt met absolute zekerheid de scherpst geprijsde bestelauto verzekering kunt afsluiten? Dan kan het mogelijks in de praktijk toch interessanter zijn om de verzekeringspremie in één keer voor een volledig jaar te betalen. Let wel, niet elke verzekeraar brengt extra kosten in rekening voor het gesplitst betalen van de premie. Dit is dus iets wat u even meer in detail zult moeten gaan bekijken.

admin

Reacties zijn gesloten.